Шефът на Пирогов се разплака в ефир: Емин заплаши 6 медици с уволнение, искаше им имената

шеф пирогов

Шестима медици удостоверяват в своите писмени показания, които дори са подписали, че са били заплашени от Мустафа Емин да бъдат уволнени, защото са изпълнявали служебните си задължения, борейки се за живота на дете в хеморагичен шок с хемоглобин 49 при 130 нормално. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

Потресен от гнусната кампания срещу него, той сподели, че баща му е лежал в лагер, защото бил обявен от комунистите за враг на народа.

„Не съм руски агент. Никога не съм бил в Русия. Син съм на човек, който е лежал в лагер. Това достатъчно ли е? Жив е и ме гледа тази сутрин“, заяви лекарат.

„Хора, дайте да мобилизираме тази енергия, която се излива в социалните мрежи, за нещо, което може да спре войната по пътищата! 18 българи до 20-годишна възраст са загинали за осем месеца. Това е безумие“, коментира той в началото на интервюто.

„Това, за което ще говорим тук е злободневие. Важното е това, че нашите деца загиват“, добави той.

„Не пишете за руски агенти, а за нашите деца! На нас война не ни трябва. Криминализирайте го! Автомобилът е оръжие. Когато си се напил и надрусал, е страшно. Направете го умишлено убийство! Демокрацията е висша форма на ред, при която се спазват всички правила и закони, защитават се правата на гражданите при условието, че те знаят своите задължения към обществото“, заяви д-р Димитров.

„Вчера видя по новините как някой засякъл някого. На кого не се е случвало? Излизат обаче мъже и започват да бият две жени. Днес пък показвате размахване на пистолет край Бургас. Хора, ние полудяхме“, добави той.

„На 28-ми в 19:40 часа на регистратурата е лице с инициали М.Е. Нито един фрагмент от Закона за личните данни не е нарушен. Споменали сме едно име, защото се появява човек и казва, че бил еди кой си и пита: „Какво трябва да направя? Да се обадя на министъра на здравеопазването ли, за да ми обърнете внимание?“. Изпращат ги в различни кабинети, за да се направи рентгенова снимка на детето, защото е паднало от 60-сантиметрова масичка“, разказва шефът на болница „Пирогов“.

„Минава през детски хирург, за да види дали няма нараняване, на травматолог – за да стане ясно дали има счупване. Действа се по процедурата, за да се установи какво е здравословното състояние“, добавя той.

„След като става ясно, че има нужда от лекарска помощ в Шокова зала за полагане на шев върху рана, но в същото време имаме три деца, които е нужно да се шинират, да се шият и когато идва реда на Емин, вкарват пациент с хеморагичен шок с хемоглобин 49 при 130 нормално. Това означава, че губи кръв и е на ръба на животозастрашаващото състояние. Колегите започват да се занимават с това дете, за да го спасят. То все още е в реанимация“, пояснява лекарят.

„Наложи се мероприятията за оказване на първа помощ на детето да продължат около час и 20 минути. Според правилата, когато Шокова зала има едно такова дете, друго не може да се вкарва“, обясни той.

„В това време на записите се вижда как две деца обикалят пред телевизора пред залата. Господинът със съпруга си стоят и чакат. Изнервят се обаче. Той звъни няколко пъти. Застава пред вратата и пита колегите, които излизат и обясняват първо на него, а после и на майката какво се случва. Три пъти прекъсват работата на лекарите, като единият път се налага в продължение на 7 минути медицинската сестра да обяснява на Емин, което се вижда на камерите, че в момента не могат да вкарат детето му, защото има спешен случай и колегите се борят за живот“, заяви д-р Димитров.

„Господинът не е бил, не е посягал, не е подскачал, но е също толкова агресивно да ви гледам в очите и да ви кажа кой съм аз, да ви искам имената и да заплаша, че след малко министъра на здравеопазването ще ви уволни“, добави той.

„Служител иска да даде на Емин документацията, но той казва, че не му трябва. 20 минути по-късно се връща и заявява: „Я ми я дайте, че да ви знам имената, за да мога да ги дам на министъра да се справя с вас“. Още на 30 август от етичната комисия с пиара на „Демократична България“ бяха при мен, гледаха записите и това, което колегите бяха написали като обяснителни доклади“, изтъкна шефът на най-голямата столична болница.

„В 16 часа пиарът на УМБАЛСМ „Пирогов“ се свърза с колегата си от Министерството на отбраната. Аз говорих с него и заявих готовност, че ако министър Тагарев иска, ще му предоставя всички материали, за да му се изясни какво се е случило. Никой не е е свързал с мен – нито от едното, нито от другото министерство. Започнаха обаче едни хули от тролове, при което, поради това, че не искам да се политизират нещата, замълчах“, сподели той.

Нямам идея защо този случай стана политически, каза лекарят.

Бяхме залети от такава помия, че не знам как някой може да я измисли, добави той.

Д-р Валентин Димитров обясни, че военният министър може да гледа записа с отправените заплахи, ако подаде писмено заявление, тъй като на кадрите се виждат деца, а според Закона на личните данни няма право да ги показва без заявено желание от Тагарев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ