Директни рекети клатят БСП! Депутат на Нинова пробвал да продава местата за общински съветници

payimage-598945

Не така гладко, както бе представено пред медиите, е преминало заседанието на градската конференция на БСП-Пловдив, утвърдило кандидат-кмета на левицата за Града под тепетата Костадин Палазов и претендентите за общинския съвет и районните шефове, алармираха присъствали.

Нещо повече, форумът на Градския съвет е бил предхождан от грозен алъш-вериш за местата в списъка с номинации, органзиран от… депутата Иван Петков-Бебето, сочен за изключително близък до ръководството на „Позитано“ 20, твърди Lupa.bg.

Още по-любопитен е детайлът, че за корупционната схема – да си плати определена сума, за да се озове на избираемо място, Петков е вкарал в действие един от доскорошите си най-верни поддръжници – Александър Константинов. Бившият зам.-кмет на Пловдив бе един от най-хвалещите Петков при избирането му за шеф на местната организация и твърдеше, че единствено Бебето е способен да пребори „олигарха“, като визира дългогодишния председател на БСП-Пловдив Георги Гергов.

По думите на Константинов Бебето му е поискал определена сума, за да го вкара в предните редици на листата за града за вота на 29 октомври. Това обаче се е случило през посредник – член на тясното ръководство в червената структура, както се изразява той.

„Едно нещо обаче ме удари като гръм!!! Един член на бюрото през времето на конференцията дойде и ми каза, че ако искам да стана общински съветник, трябва да си платя. Имам двама свидетели на това, които засега запазвам като имена, но съм сигурен, че ще потвърдят. През моя 50-годишен живот в тази партия съм бил свидетел на невероятни ситуации. Такъв директен рекет обаче не съм видял“, разказва Константинов.

А от други източници твърдят, че заседанието на градската конференция може да се окаже нелегитимно, в случай, че бъде оспорено пред Общопартийната контролна комисия заради съмнения за кворумни шашми. За самия Петков се твърди, че се е появил едва в последните няколко минути от заседанието, на бегом заедно с други членове на Изпълнителното бюро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ