Внимание, евакуирайте се! Опасно явление в Черно море се насочва към Царево

169391216755897

Вградена гръмотевична буря се е образувала в Черно море на разстояние около 20 километра от брега. Тя се движи в посока засегнатите от наводнения региони, съобщават синоптиците от Метео Балканс. Бурята ще окаже допълнително усилване на валежите по Южното Черноморие, с което лошите новини за региона днес не спират.

Предишните прогнози бяха, че неблагоприятното време ще продължи с временни превалявания, но сега очакванията са за засилване на валежите. Това ще продължи най-малко още няколко часа.

Към момента най-засегнати остават териториите в общините Царево и части от Малко Търново, където има сигнали за няколко скъсани моста, за потопени под вода населени места и за рекордни валежи от над 300 мм на квадратен метър. Засега сигнали за пострадали и жертви няма, но още нищо не е сигурно. Екипи на пожарната и доброволци помагат на бедстващите хора.

Регионът не е виждал подобни дъждове от поне век. Няколко къмпинга са били унищожени след преливане на реки, голяма част от пътищата от и към община Царево остават затворени. Бедственото положение, обявено по-рано от кмета Георги Лапчев остава в сила. Има населени места, до които е прекъснато електрозахранването, както и телекомуникациите. Има смущения и в мобилния интернет. Стойността на нанесените щети тепърва ще се оценяват, но със сигурност сумата ще надхвърли няколко милиона.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ