Ексклузивно! Мария Габриел с голяма новина: България и САЩ вървят рамо до рамо за по-сигурен свят

мария габриел

България и САЩ вървят рамо до рамо към изграждането на един по-проспериращ, сигурен свят, на основата на демократичните ценности. Това каза вицепремиерът Мария Габриел на официална церемония по валидиране на юбилейна пощенска марка, посветена на 120-ата годишнина от установяване на дипломатически отношения между България и САЩ, предаде БТА.

На събитието в зала „Договори“ в Министерството на външните работи присъстваха министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен.

В композицията на пощенската марка е използвано акредитивното писмо, което е представено през 1903 г. на Цар Фердинанд от първия пълномощен министър на САЩ в България Джон Джаксън.

Акредитивното писмо е подписано от американския президент Теодор Рузвелт. Събитието е част от календара с чествания на годишнината от установяване на дипломатическите отношения между двете страни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ