Смела жена срина ДеБъ: Имахте министър на правосъдието. Сложихте край на надеждата и вярата

375331185_6846355795428987_145797601926157171_n

От днес нататък ще наричам големците от “Демократична България” партизани. Крият се като страхливи шумкари в горски землянки.
На 1 септември Бойко Борисов обясни, че Алексей Петров е предоставил “логистична подкрепа” – да се срещнат той и Кирил Петков, преди съставянето на правителството “Денков-Габриел”.

Жълтопаветниците имат нужда от обяснения. Те са раздирани от гняв и безпокойство, че бившата барета и подсъдим по мега-делото “Октопод” е участвал по някакъв начин в монтиране на “сглобката”, както се изразява Лена Бориславова. Те и без друго са бесни на Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев, че целунаха ръка на Бойко Борисов и се прегърнаха с Делян Пеевски.

Днес звънях на Христо Иванов и на Ивайло Мирчев – не ми вдигнаха. Изпратих на тях двамата, на Атанас Атанасов, на Надежда Йорданова, на Божидар Божанов публикациите с реакции в социалната мрежа на публични личности, омерзени от банера на “Демократична България”. Всички ги обвиненият, че смъртта се използва за пропаганда. Помолих ги за коментар. Нищо! Мълчание!

Дъждът още не е отмил кръвта на 15-годишния Филип от тротоара на ул. ”Ген.Гурко”… А неговото убийство от пияния шофьор се впряга в опорките за предизборната кампания. Недомислие и наглост!
В неделя бях на мълчаливото бдение на съученици и близки на Филип, снощи бях на гражданския протест от МВР до кръстовището на “Гурко” и “Шишман”… никой не говореше за политика, някой се опита да крещи: “Оставка”, но веднага беше заставен да спре.

Болката, мъката и отчаянието не са за продан. Не са за плакати. Не са за партийна употреба.
П.П. ДБ, бяхте във властта. Имахте министър на правосъдието. На какво сложихте край?! На нищо. Освен на надеждата и вярата в промяната.

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ