Изненадата е огромна! Ето какво е завещал на близките си разстреляният Алексей Петров

алексей петров 1

Запознати твърдят, че при всяка смяна на настроението Трактора е викал адвокатите си, за да променят последната му воля. Поне три жени и неизвестен брой законни и незаконни деца се очаква да се включат в борбата за милионите, които Петров оставя като имоти, банкови сметки и фирмени дялове, предава Блиц.

Бизнес историята на Алексей Петров започва още през 90-те години на миналия век, когато той е съдружник в един от ранните силови застрахователи „Аполо и Болкан”.

По-късно Трактора основава нова компания „Спартак“ с няколко спортни клуба, охранителни компании и негови колеги от Съюза на бившите барети.

След няколко трансформации дружеството се прекръства на „Лев Инс” и се превръща в един от лидерите на застрахователния пазар, който само за м.г. обявява над 445 млн. лв. премиен приход.

Парадоксално обаче официално декларираната печалба е пренебрежимо малка. Трактора винаги е твърдял, че в компанията има съдружници от Израел, но според запознати застрахователното дружество винаги е било управлявано лично от него и официалната му половинка Ива Павлова.

Финансисти оценяват „Лев Инс” на поне 600 милиона лева към момента, ако се стигне до продажба на дружеството. На този етап не е ясно какво ще се случи със застрахователната компания.

Справка в Търговския регистър показва, че Ива Павлова участва в управлението на 7 фирми, една от които е застрахователна компания „Лев Инс”. Под контрола й са 50 търговски дружества – охранителни фирми, мандри, мебелни цехове, таксиметровата компания „Такси-С- Експрес”, туристически фирми и ресторанти.

Бизнес империята включва и много други компании в различни сектори – пенсионно и животозастраховане, охранителни фирми, дружество за управление на автомобилни паркове и джипиес оборудване, за оборудване на хлебозаводи, производство на биохрани и др.

Единственото официално признато дете на Алексей Петров – дъщерята Диляна, вече е на около 25 г. и притежава две фирми. Едната е „Соломон груп” за консултантски услуги, а другата е „Тора Сълюшънс” за електронна търговия и уеб дизайн. Диляна движи и ресторант „Делвите”, известен с неособено добрата си кухня, който се превърна в бърлога на Трактора в последните години.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ