„На сила се отговаря със сила“: България оборудва с ракети бреговата охрана за защита на Варна и Бургас

payimage-494553

България е започнала да оборудва с ракети бреговата охрана. Това съобщи премиерът Николай Денков, като уточни, че целта е „никой да не смее да доближи черноморските ни градове“. Министър-председателят каза това по време на формата, в който отговаря на въпроси, зададени му от потребители във „Фейсбук“, предаде Дневник.

Денков подчерта, че страната ни трябва да развие военноморските си сили, за да може те да са достатъчно подготвени да защитават държавата. Повод за коментара му стана напрежението в Черно море, породено от руската агресия в Украйна.

„В момента не виждаме пряка заплаха за българските пристанища, но на сила се отговаря със сила. Затова сме започнали да купуваме ракети за бреговата охрана, за да не смее никой да доближава черноморските ни градове“, каза той, като припомни руските ракетни удари по Варна от 1915 г., извършени по вода.

По думите му националният интерес на България е фронтовата линия и агресорът в лицето на Русия да бъдат възможно най-далеч от границите на страната. Това била и причината България да подкрепя Украйна по всички възможни начини.

„Руски политици многократно казаха, че след Украйна следват балтийски републики и Молдова. Крайно време е българските граждани да си отворят очите, че има един агресор, който иска да си върне имперското влияние“, допълни Денков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ