МО гърми! Жанет Пашалиева: От какво ви е страх, г-н Тагарев!? Поръчахте ме, искахте да ме стъпчете

тодор тагарев

Военното министерство на Тодор Тагарев избухва с нов скандал – след краткото затишие, последвало очакваната оставка на медийния му съветник Мустафа Емин заради панаира с УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, името на ястреба и доказан натовец пак е в челните новини и в социалните мрежи, пише Лупа. Този път заради бившата медийна съветничка на предшественика му – главсека на Румен Радев Димитър Стоянов, Жанет Пашалиева. Според нейно писмо, тя е била отстранена от новия си пост – начело на комуникационното звено на служба „Военна полиция“, оглавявано от бригаден генерал Ивайло Сотиров, сочен за изключително близък до главнокомандващия.

В емоционално излияение във фейсбук тя директно обвинява Тагарев, че я е поръчал, че я е уволнил, както и че се е месил в редакционните политики на няколко издания, за да я очернят.

Ето какво пише бившата дългогодишна журналистка и директор на връзките с обществеността на „Позитано“ 20:

„За доблестта на един министър

Искам да ви разкажа една история…за мъжество, решителност, почтеност, сила и професионализъм. Главен герой в нея е популярният напоследък министър на отбраната Тагарев. Тя започва с благодарности от една обикновена жена- експерт в подчинена негова структура.

Благодаря, г-н Тагарев, че в разгара на огромния, омерзителен, нечовешки скандал с Вашия съветник, който потресе и най- коравите сърца, в разгара на наводнения и кризи, Вие се занимавахте изключително енергично и проявихте мъжество да воювате с една жена. Повече от месец притискахте, принуждавахте, поръчвахте съшити с бели конци статии срещу нея, без дори да я познавате. С една единствен цел – да бъде отстранена. И защо? Логичен отговор няма, но има предполагаем – защото е добър експерт в своята област и …защото е била медиен съветник на предишния министър. О, ужас! Спокойно, сега вече е просто специалист, който има право на труд в своята област.

Тази жена има професионалната си биография, никога не е била политик и не е имала претенция да прави политика. От какво ви е страх, г-н Министър? Или просто на „принципна база“ правите чистки, все едно сме в онези мрачни времена, срещу които на същата „принципна база“ бяха извършвани репресии.

Осмелихте се в разгара на всичко, което се случва в държавата, да извикате по „спешност“ един достоен български генерал, само за да му заповядате точно това – чистка (вероятно има предвид шефа на „Военна полиция“ – б.р.).

Когато тази жена- експерт беше в същото това министерство, преобладаваха позитивните разкази за работата на българските военнослужещи и за цялата Армия, не само за министъра. Защото всички тези хора са достойни за уважение. По това време не се занимавахме с камерите и сестрите в Пирогов, не питахме кой се е осмелил да пише във Фейсбук и да търсим обяснения за подобни действия. Тази жена Ви благодари, г-н Тагарев – за висотата и мащаба на Вашето мислене и действия. Бъдете все така мъжествен, достоен и отговорен към България и гражданите й“, завършва Пашалиева.

Жанет е определяна като изключително дипломатична в оценките си и позициите, които през годините споделя и по отношение на партията, и след това – по различни обществени теми, за разлика от съпруга си Димитър Горов, който е известен с прокремълските си настроения. Горов бе дългогодишен депутат от левицата, впоследствие бе и на висок пост в земеделското ведомство, а от няколко години се занимава с аграрна дейност край родния Ловеч.

Самата Пашалиева пък явно се е обидила на рой публикации срещу назначението й в служба „Военна полиция“ от последните дни, първата, поместена на интернет страницата „Фактор“, която пък е сочена за трибюн на евроатлантиците у нас. Заглавието там бе: „Пиарката на Позитано – през МО до Военна полиция“ и описваше подробно биографията на блондинката още от времето на работата й в закрития тв-канал ТВ+, където работеше с днешната дясна ръка на Бойко Борисов Севделина Арнаудова.

В началото на годината пък името й се завъртя покрай осветляването на политическите кабинети на служебната власт и парите, дадени от министрите на тогавашния премиер Гълъб Донев за заплати по трудови договори и хонорари – по граждански. Тогава стана ясно, че Пашалиева се разписва срещу 4500 лева месечно, за да съветва медийно Димитър Стоянов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ