Напрежението на Герена се покачва! Левски с ултиматум към 4-ма топ играчи

payimage-521482

Ръководството е поставило краен срок на четирима играчи да дадат отговор след края на паузата за националните отбори. От „Герена“ са отправили ултиматум към Андриан Краев, Кристиан Димитров, Цунами и Жереми Петрис да кажат дали ще приемат предложенията за нови договори, които бяха отправени към тях със завишени финансови условия, пише „Тема Спорт“.

Андриан Краев пристигна в отбора след старта на сезон 2020/21. Тогава наставник бе Георги Тодоров, който го привлече от играещия във Втора лига в онзи период Хебър. Сините го пробваха първо като офанзивен халф и нападател, преди Станимир Стоилов да го постави в центъра на полузащитата. Той разви играта си на този пост и стигна и до националния отбор. В началото на тази година от „Герена“ отхвърлиха оферта за правата му от Фехервар, а през тази кампания носи и капитанската лента при отсъствие от терена на Николай Михайлов.

Преди този сезон Димитров имаше епизодични изяви в хърватския Хайдук и румънския ЧФР Клуж, но по всичко личи, че на „Герена“ успява да възроди кариерата си. Той е предпочитан от треньора Николай Костов за партньор на Хосе Кордоба пред Келиан ван дер Каап, а договорът му изтича в края на годината.

Цунами бе първият бразилец, взет в Левски при втория престой на Мъри в клуба. Сините си осигуриха правата му още в края на 2021 година, като той пристигна като свободен агент от третодивизионния Ботафого-ПБ в родината си. След това от същия тим на „Герена“ акостира и Велтон. Оттогава бекът и крилото са несменяеми титуляри по левия фланг. Цунами има контракт със сините до края на първенството. Велтон пък подписа за по-дълъг срок – до края на 2024 година. Въпреки това шефовете на сините искат да удължат споразуменията си с двамата.

Договорът на французина Петрис изтича в края на сезона, като за момента той се дърпа от подновяването му. 25-годишният футболист бе привлечен през миналата година и набързо се превърна в основен играч, а интерес към него прояви ЦСКА 1948. Желанието на Петрис е да продължи кариерата си извън България.

Левски се опари в началото на кампанията и бяха принудени да приемат оферта за футболист, чийто договор изтичаше през юни следващата година. Централният защитник Ноа Сонко Сундберг отказа да сключи ново споразумение и в крайна сметка бе продаден на Лудогорец за 800 хиляди евро. Все пак от „Герена“ са оптимисти, че ще подпишат нови договори с карето.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ