Кремират и полагат в 1 урна съдия Москова и д-р Йорданова. Известни лица присъстваха на опелото

169425460829051

Телата на две от жертвите от потопа в Царево – съдия Мария Москова и дъщеря й д-р Даниела Йорданова, ще бъдат кремирани и положени в една урна. Това стана ясно след приключилото току-що поклонение в Гробищния парк на Бургас. Такова било желанието на голямата дъщеря на съдия Москова и сестра на д-р Йорданова – Пенка.

На поклонението днес дойдоха кметът на Малко Търново Илиян Янчев, кметът на Приморско д-р Димитър Германов, кметът на Китен Николай Марков, председателят на Окръжния съд в Бургас Росица Темелкова, председателят на Районния съд в Бургас Евгени Узунов и почти цялото ръководство на Апелативния съд, много магистрати, приятели и близки на двете загинали при потопа жени.

В Ритуалната зала имаше венци от Висшия съдебен съвет, Българският ветеринарен съюз и други.

Близки на съдия Москова и д-р Йорданова потвърдиха версията на Флагман.бг, че двете си загубили живота си, защото са опитвали да спасят няколко кучета от ветеринарния кабинет на докторката.

Оказва се обаче, че това не са хоспитализирани животни, а две бездомни кучета, които д-р Йорданова е осиновила и се е грижела за тях. Те се върнали да приберат животните в джипа и слизайки надолу от кв. Василико са пометени от потопа.

Днес съболезнование приемаше по-голямата дъщеря на съдия Москова – Пенка, както и неин братовчед.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ