Майка на загинал пловдивски музикант: Все повече в България това започва да се счита за нормално

1819421

„Имам чувството, че всеки втори управляващ моторно превозно средство е под въздействието на алкохол или на друг опиат. Все повече в България това започва да се счита за нормално“, каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV Мариета Николова, която преди пет години губи сина си – пловдивският музикант Николай Николов – Ni.co в катастрофа.

„Не знаете как си играете със съдбата и как за секунда животът ви може да се преобърне“, заяви тя.

Тя смята, че освен шофьорът отговорност трябва да носи и спътникът или родителят, който е дал ключовете на детето.

„Семейството е най-важната единица, училището е на второ място. То трябва да създаде здрава морална арматура и детето да устоява на всички изкушения“, допълва Мариета Николова.

„Нарасна правният нихилизъм. Семейството не отделя необходимото внимание. Редно е младите водачи да имат ограничения, идеята да се ограничи кубатурата, която управляват, е добра. Стои въпросът как ще се изпълнява и контролира този процес“, коментира ген. Румен Миланов.

„Законът не предвижда тъмната част на денонощие, а предвижда от 22 до 6 ч. Тъмната част на денонощието след един-два месеца започва в 17:45 ч. В интензивното движението, което е до 22 ч. младите водачи могат да управляват превозни средства, а в пустата част е могат“, коментира той.

По думите му, когато при катастрофа пешеходец е употребил алкохол се води съпричиняване на произшествие и може да доведе до намаляване на наказателната отговорност на шофьора.

Експертите напомнят, че преди да стъпят на пътеката пешеходците трябва да се огледат и да не говорят по телефона.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ