Славчо Атанасов: Успях да оставя Пловдив без нито един лев дълг

Славчо Атанасов

„Оставих Пловдив с 23 милиона лева свежи пари в касата на общината и без нито един лев дълг. С най-социалната политика в разгара на световната икономическа криза. Имам самочувствието, че умея да управлявам в такава тежка ситуация“ – това каза пред журналисти Славчо Атанасов, кандидат за кмет на коалиция „Съединени за Пловдив“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Атанасов сподели, че е свикнал да се справя с кризи и е убеден, че с опит и професионализъм ще се справи. Признава, че новият кмет ще има тежка задача, ще бъде разпределител на средства, защото с получените приходи ще трябва да плаща банковите заеми.

По неофициални данни, Пловдив има 120 милиона дългове, но не е изключено сумата да е доста по-голяма. „Има подписани много договори без осигурено финансиране и новият кмет трябва да се разплаща. За всяко нещо има оправия, въпросът е да знаеш как да го направиш“ – обясни той.

Не се притеснява от наплива на кандидати за кмет на града. Смята, че най-лошото, което би могло да се случи на Пловдив, е да бъде поет от кмет без опит, който тепърва да се учи.

Откроява като най-важния проблеми презастрояването в града и отбеляза, че имаме хубави закони, но те не се спазват. „Вижте река Марица – прилича на джунглата на Ориноко. Това е най-голямата характеристика на управлението в Пловдив за последните 12 години. За последно беше почиствана по мое време“ – посочи като пример.

Освен кандидат за кмет Славчо Атанасов ще бъде водач на листата общински съветници на коалицията. Очаква се имената да бъдат представени до една седмица.

„Хората в града са различни, всеки има някакви предпочитания. Обръщам се към пловдивчани – на 29 октомври излезте и масово гласувайте, за да не бъдат фалшифицирани изборните резултати“ – призова Атанасов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ