Нямат срам в БНТ! Пуснаха Коцев да плюе срещу Варна в национален ефир

payimage-523777

Очевидно свободата на словото у нас постепенно изостава дори от Русия и някои страни от Третия свят. Иначе няма как да си обясним присъствието в предаването „Още от деня“ на БНТ на кандидата за кмет на Варна от ПП Благомир Коцев, който получи свободна трибуна да плюе свободно и ненаказано родния си град.

Водещата Надя Обретенова или е от създателите на партията на „шарлатаните“ или просто е получила твърди инструкции от Емил Кошлуков, защото позволи и на проф. Ивайло Старибратов – кандидат на ПП-ДБ за Пловдив да ръси очевидни глупости.

Това обаче е една друга тема, но Коцев, ах този Коцев, надмина себе си в нагласения пиар.

Вместо да бъде подложен на кръстосан огън за безобразията на семейната му фирма и завладените от ресторант „Хоризонт“ поляни в Морската градина на Варна, бившият областен управител получи трибуна за всякакви неистини и манипулации.

Според него 2\3 от варненци били за промяна в местното управление и социологията го показвала. Кой ги дава тези данни и колко са коректни – няма цитиран източник, но пък Коцев декларира, че именно той е промяната, независимо от нездравия фамилен интерес към Приморския парк на Варна.

„Състоянието на града в момента е такова, че ни принуждават да осветяваме проблемите на местната власт. Градът е в окаяно състояние – инфраструктурата, улиците, тротоарите, презастрояването, елиминирането на зелени площи“, продължи с неистините Благомир Коцев, прикривайки и личните си безобразия.

Пропусна обаче да спомене както за казуса „Хоризонт“, така и за започналия предизборен ремонт на „ВиК – Варна“, по проект, забавен от 2 г. заради „Промяната“ и служебните правителства на Румен Радев.

Коцев дори си позволи да намекне, че варненци едва ли не са глупави, защото гласуват не само за утвърдени партии, а и за местни коалиции и формации, защитаващи интереса на града.

Тук Надя Обретенова пусна поредния фишек – за тръбата във варненското езеро, наследство от Тройната коалиция. Коцев пое услужливата тема и добави от себе си: „Започнати са предизборни ремонти за над 80 млн. лв., което е равностойно на приходната част на бюджета. Обвиняваха ме, че спирам развитието на града, но след върнатия от мен, като областен управител, бюджет, се състоя прегласуване в Общинския съвет и отново местната власт беше с развързани ръце да харчи.“

Без да обясни „Защо?“ Коцев дори каза, че той е човекът, който може да разреши „проблемите“ на града. Същият този град, от който той и семейството му незаслужено са получили толкова много.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ