Предлагат правно становище на Областна за имота на „Тея инвест“

kak-obshtina-plovdiv-pravi-669

Протестиращи предлагат да помогнат на Областна управа с правно становище за връщане на решението за откупуване на част от имота на „Тея инвест“ в парк „Отдих и култура“ за 35 млн лева, взето от Общинския съвет преди седмица. То ще бъде изготвено от адвокат Тони Стойчева и адвокат Атанас Костов, които бяха приети, заедно с още няколко други представители на протестиращите пловдивчани от областния управител Илия Зюмбилев.

Протестът се проведе днес следобед пред сградата на Областна администрация с искане областният управител да върне решението на Общинския съвет за преразглеждане. Интересът към митинга бе слаб, като пред административната сграда имаше около 40 души. Зюмбилев прие 4-5 души, на които заяви, че единственото, което може да направи, е да върне решението по незаконосъобразност.

Според адвокатите Тони Стойчева и Атанас Костов, които присъстваха на срещата и преразказаха разговора пред останалите протестиращи, има правно основание това да се случи. Този имот не е включен в програма за разпореждане с общински имоти и специална програма-стратегия за откупуване на важни за града терени, коментира Тони Стойчева и добави, че за нея това е достатъчно основание решението да се върне. Общината не е частна фирма и не може да прави каквото си поиска с имотите си, обясни тя защо защо трябва тези действия да се аргументират в съответни програми. Адвокатите ще дарят становището и ще помогнат на юристите от областна управа, които били допълнително ангажирани покрай организирането на местните избори.

Самият областен управител Илия Зюмбилев отказа да се срещне с гражданите и заяви, че не може да се изкаже в момента по конкретика, тъй като решението все още не е пристигнало в държавната администрация. След това той има 14 дневен срок, в който може да се произнесе и да го върне за преразглеждане. Ако това се случи има голяма вероятност прегласуването да остане за следващия общински съвет, който ще бъде сформиран след местните избори в края на октомври.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ