Комплексна полицейска операция на територията на област Сливен

payimage-559243

Комплексна специализирана операция се проведе на 13 септември на територията на ОДМВР-Сливен по противодействие на битовата престъпност, закононарушенията, свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, нерегламентирана продажба на хранителни продукти, изкупуването на черни и цветни метали, заложни къщи за установяване на вещи предмет на престъпление и контрабанда. Акцията е осъществена от служители на ОДМВР-Сливен и районните управления в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-ОДМВР-Сливен, съвместно с екипи на РДГ-Сливен и ТД НАП – Бургас са извършили проверки, обхващащи незаконния дърводобив и продажбата на дърва. Проверени са складове за съхранение и продажба на дървесина, на територията на община Твърдица. Не са констатирани нарушения. С цел превенция са съставени констативни протоколи. Извършени са съвместни проверки със служители на фискален контрол при ТД НАП Бургас в обекти, извършващи търговска дейност – хранителни магазини и заведения за хранене, в град Сливен и село Сотиря. При проверките са констатирани нарушения, свързани с неиздаване на фискален бон и разлика в касата с фискалното устройство на един от обектите, в друг обект е констатирано нарушение за извършване на продажби при неправилно начисляване на ДДС. По отношение на констатираните нарушения е взето отношение от служителите на НАП.

Не са установени нарушения и предмети, обект на кражба, при проверките в заложни къщи на територията на град Сливен.

В хода на операцията криминалисти на РУ-Сливен са разкрили кражби на лични вещи и стоки от частни домове, лица и търговски обект. Извършителите са установени и задържани.

В хода на операцията е получен сигнал за кражба на мобилен телефон „Самсунг Галакси А20“ от магазин за смесени стоки в град Сливен. След проведените издирвателни действия извършителят е установен. Той е криминално проявен и осъждан мъж на 37 години от град Сливен. Задържане е с полицейска мярка за 24 часа. Доброволно е предал откраднатата вещ. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на работата по случая полицейските служители установяват, че задържаният е съпричастен към извършване на кражба на продукти от хранителен магазин в град Сливен.

По време на операцията е задържан криминално проявен мъж на 46 години за кражба на ел. инструменти от гараж към частен имот в село Крушаре. Нанесената щета е на стойност 650 лева. Направил е самопризнания и е върнал откраднатите вещи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

31-годишен мъж е задържан за кражба на ел. тротинетка марка „Ninebot“. Нанесената щета е на стойност 600 лева. Кражбата е извършена от сграда на игрална зала на ул. „Г.С.Раковски“ в град Сливен. Задържаният не е криминално проявен. Доброволно е предал откраднатата вещ. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

По време на операцията е отработен сигнал за кражба на чанта, собственост на малолетно момче, съдържаща лични вещи и мобилен телефон „Самсунг Галакси А21“. Извършителят е установен и задържан. Той е на 20 години криминално проявен и осъждан от град Сливен. В него са намерени вещи, обект на друга кражба- мъжка чанта с документи и мобилен телефон. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ