Напук на Борис Бонев и Васил Терзиев: ДеБъ се разцепи, София ще има бюджет!

payimage-600436-1280x853

Столичният общински съвет прие Бюджет 2023г. Това стана с гласовете на 33 общински съветници.

Бюджет 2023 е в размер на 2,555 млрд. лв. и ще действа до месец февруари или март догодина, а след това следващият Общински съвет ще изработи и приеме нов.

След като кметът на София Йорданка Фандъкова представи Бюджет 2023 последва и дебат между общинските съветници. Пеню Пенев от ДеБъ каза, че ще гласува отговорно и ще подкрепи бюджета. Впоследствие при гласуването той беше единственият общински съветник от ДБ, който подкрепи бюджета с думите: „Аз съм най-възрастен в групата, а това сигурно значи и най-разумен“. С изключение на Пенев, останалите общински съветници на Демократична България, както и на Спаси София не подкрепиха предложения бюджет за Столична община.

От групата на БСП гласуваха „против”, а общинските съветници от ВМРО гласуваха „за”.

В бюджета са заложени милиони за тротоари, за изграждането на 100 км канализация в 12 квартала на града, за изграждане на 6 км метро през Слатина, за изграждането на детски градини и ясли, като се финансират строителството на 45 такива, както и строежът на ново училище в Манастирски ливади.

Освен това са заделени солидни средства за израждане на спортни обекти, а големият акцент е цялостното ремонтиране на междублокови пространства. С приемането на бюджета беше осигурено и закупуването на сценична техника на Театър София. На последно място, но не и по важност в бюджета са предвидени и милиони за ремонт на общински болници.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ