Ужас! 16-годишна заби нож в гърба на момче от Пловдив

полиция лента

Районната прокуратура в Ямбол задържа за срок до 48 часа непълнолетната 16-годишната М.А., пробола с нож свой връстник. Пострадалият младеж е от Пловдив, съобщи ЬTV.

16-годишната М.А. е обвинена за това, че е причинила средна телесна повреда на момчето. Макар и непълнолетна, тя е разбирала свойството и значението на извършеното и е могла да ръководи постъпките си.

Престъплението станало снощи на ул. „Г.С. Раковски“ в Ямбол. По време на разследването е установено, че с нож е нанесен удар в гърба на пострадалото момче. То било на батут, когато от близката улица идват група младежи и между тях започва скандал. През това време там има десетки родители и деца.

Групата е от ромската махала на Ямбол и според очевидци е агресивна още с идването си.

„Носеха нещо, което приличаше на дървен кол с набучени пирони на него, полицаите като дойдоха взеха това нещо. Някаква кавга, в един момент някой извика „намушкаха го“ и тази група се пръсна“, разказва Джени Караджова. В паниката всички хукват към пострадалото момче, а Джени звъни на 112. „Детето беше седнало, един друг баща придържаше раната. Събрахме се много хора, някои му носеха вода“, допълва тя.

Пострадалият е ученик от Пловдив, останал за ваканция при баба си в Ямбол. Той е опериран по спешност в областната болница и е приет в отделението по хирургия, без опасност за живота.

Минута преди инцидента на площадката Цонка Велева се сблъсква с нападателката. „Много циничен език държеше, псуваше вулгарно, и аз й направих забележка“, разказва жената.

Пострадалото момче разказало пред родителите си, че същата група идвала на игрището преди дни, отново с агресия. Близките му заявиха, че ще търсят справедливост.

Предстои Районна прокуратура-Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на М.А.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ