Виден доцент разтърси ефира на БНТ: Премиерът акад. Денков да внимава какво приказва!

акад николай денков

Социологът доц. Петър Чолаков смята, че премиерът акад. Николай Денков трябва да се изказва по-обрано.

„Бойко Борисов се опитва да влезе в ролята на арбитър, с един по-строг тон към правителството. По отношение на политическата интерпретация – когато има протест срещу правителство, то няма как да няма политически измерения. Оттам нататък трябва да се внимава в риториката. Аз като чух, че акад. Денков ги нарича терористи, помислих, че е лапсус. Че ги нарича трактористи. Човек трябва да внимава като приказва. Да се обяснява, че това било шантаж….от 60 000 земеделци, 100-ина човека са тези едрите производители, а останалите са по-скромни като възможности. В България си е капитализъм. Ние някой като има пари го обвиняваме, че е народен изедник. Едните са народни изедници, които протестират, а тези, които са правителство са в ролята на Робин Худ. Ама кой е Робин Худ – Бойко Борисов ли е Робин Худ с аферата „Барселона“, Делян Пеевски ли, Ахмед Доган ли? Човек трябва да внимава като ги приказва тези работи. Бих препоръчал на Денков малко по-обрано да се изказва, защото ще има и други протести“, каза той в сутрешния блок на БНТ.

„Не мисля, че този протест ще бъде препъни камък за правителството, дори мисля, че ще консолидира силите, които са във властта. Трябва да има коалиционно споразумение. Това, което ще бъде на практика, ще е след като минат изборите. Мисля си, че всяка една от елементите на сглобката ще има интерес да се представи добре на местните избори. Ще има реална конкуренция. Особено в големите градове. Ако някой е решил сам да се простреля в крака, слагайки кандидати, които ще разделят електората, си е негов проблем“, заяви още Чолаков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ