Денков наглее: Проблемът с ,,терористите“ всъщност е решен! Исканията им са невъзможни

акад николай денков

В момента основните организатори на протеста са зърнопроизводителите и проблемът, който те поставиха, а именно с вноса от Украйна, е решен. Това каза премиерът акад. Николай Денков пред журналисти.

По думите му решението дали ще отпадне, или не, вноса на зърно от Украйна в България, не може да се взима само от производителите.

„Това е решение, което трябва да отчита общата икономическа и политическа ситуация и се взима от МС и НС. През цялото време имаше диалог и разговори с производителите. Има разнобой между зърнопроизводителите, животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци, защото интересите им са разнопосочни. На срещата с животновъдите огромното болшинство от организациите, които участваха казаха, че са „за“ отпадане на забраната, защото цената на фуража би паднала или поне не би се вдигнала повече, ако имаме внос на слънчоглед от Украйна“, обясни Денков. Според него протестът изглежда е с искания, които не могат да бъдат решени в пожеланите срокове, защото част от тях са свързани с ЕК.

„България има доста особена позиция по отношение на войната в Украйна. Ние имаме наши интерес – да пазим родните производители“, заключи Денков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ