Глас от протеста до Пловдив: Не сме терористи, а трактористи! Оставка!

1828198

Вече започнаха протестите на зърнопроизводители и земеделски стопани от Пловдивско. Стотици протестиращи блокираха пътя край с.Труд на колелото за Строево, за да огласят своите искания и от там да потеглят за националния протест на бранша, който ще се проведе в столицата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

След като Денков нарече български граждани терористи, напрежението в сектора нарасна още повече: „Ние сме едно и едните са зависими от другите. Затова трябва да бъдем единни. Оставка на човека, който ни нарече терористи“.

Припомняме, че основни исканията на зърнопроизводителите са забрана на вноса от Украйна, и най-вече изплащане на неизплатените до момента субсидии.

„В момента в бранша се получава едно разделение. Ние колеги искаме да бъдем единни, всички искаме да получаваме това, което ни се полага за труда, който влагаме, а това, което днес се случва, е с решение на всички браншове. Цяла България, всички земеделски сектори стачкуват!“, каза още един от протестиращите.

„Ние не сме терористи, а трактористи!“, добави гордо производител.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ