На сесията: Гласуваха дружно бюджета на Пловдив, вдигат заплатите с 10%

1qa-114

Общинският съвет гласува бюджета на община Пловдив за тази година с 34 гласа. Против бяха седем, а двама се въздържаха. Финансовата рамка в размер на 655 млн. лева беше подкрепена от съветниците от ГЕРБ, „Кауза Пловдив“, ВМРО, ЗС „Александър Стамболийски“.

Шефът на групата на ГЕРБ Йордан Илиев предложи малко над 5 млн. лева да се дадат за нови улици в „Тракия“, като 200 хил. лв. са за тази година, а останалите – за догодина.

Заплатите на общинските служители в образованието, здравеопазването, социалната и културната сфери, както и в администрацията, се увеличават с 10% със задна дата от 1 януари. Зам.-кметът по финанси Величко Родопски коментира със задоволство, че парите ще бъдат изплатени на всички, след като решението за бюджета влезе в сила.

„Така да бяха всички сесии“, обобщи след последната сесия кметът Здравко Димитров и сподели, че през този мандат е работил трудно със съветниците – на ръчна спирачка./



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ