Здравко Димитров: Още ще мисля за втори мандат, проектът за ул. „Даме Груев“ се променя

Здравко Димитров Зико

„Още не съм решил дали да се кандидатирам за втори мандат. Ще мисля, има време до последния срок, който е 26 септември, 16,30 – 17,00 часа“. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, попитан дали вече е решил да влиза в кметската надпревара на 29 октомври. Той коментира различни въпроси, след като общинските съветници приеха бюджета на Пловдив, който е рекорден и е в размер на 655 млн.лв.

Градоначалникът определи бюджета като „свързан с държавния бюджет“.

Той съобщи, че се променя проекта за улица „Даме Груев“, а причината е терасата на читалището и тротоарът, който трябва да минава отгоре.

„Интересно ми е как този, който проектира, са го заблудили, че това е бомбоубежище, че е паметник на културата“, попита Здравко Димитров. Препроектирането включва събаряне на терасата, колкото е необходимо, така че да има тротоар и съответно разширение на улицата.

„Трябваше да е готова на 7 септември. Да викнат изпълнителя, да викнат ВиК, да кажат какво се случва“, каза още Здравко Димитров.Както вече ПловдивПрес съобщи утре живеещи на ул. „Петър Стоев“ в район „Южен“ излизат на протест заради лошия ремонт на фирмите, наети от ВиК-Пловдив за изгражданто на Южния обходен колектор. Хората се заканват да затворят бул. „Никола Вапцаров“./



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ