Десетки хора във Варна ще получат помощи за лечение на обща стойност 66 800 лв.

zasedanie-obshtinski-syvet-varnenski-Copy

От Общински съвет – Варна съобщиха, че на заседание, провело се днес, са взети важни решения в сферата на здравеопазването.43 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово подпомогнати от общината, реши още Общинският съвет. От бюджета на инвитро програмата ще бъдат отпуснати 102 500 лв., като по това перо до края на годината остават 25 500 лв.

Съветниците одобриха също еднократни помощи за лечение на 84 варненци на обща стойност 66 800 лв. На 11 души беше отказана помощ, тъй като не отговарят на критериите за подпомагане.

Местният парламент даде съгласието си за отпускане на еднократни социални помощи на 23 души. Те ще получат между 300 и 500 лева за задоволяване на жизнени и комунално-битови потребности. За тази цел от бюджета на общината ще бъдат предоставени общо 8 000 лева. Само на един варненец беше отхвърлена молбата, тъй като през годината той е получил здравна помощ от общината, което противоречи на правилата за подпомагане.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ