България се къса по шевовете! Над шест часа „Петолъчката“ е блокирана, шофьори беснеят

payimage-601235

Над шест часа продължава блокадата на кръговото кръстовище на пътния възел „Петолъчката“ край Ямбол, предава БТА. Част от тракторите и комбайните потеглиха по подбалканския път към София, за да се включат в протеста там, а по-голямата част остават на „Петолъчката“. Намеренията са блокадата да продължи до вечерта, казаха протестиращите земеделци.

Както съобщи БТА, около 10:00 часа днес земеделски производители от Югоизточна България блокираха със стотици трактори, комбайни и друга тежка техника ключовия пътен възел „Петолъчката“. Недоволството е част от обявените протести на бранша в цялата страна срещу вноса на зърно и друга земеделска продукция от Украйна.

Около 200 земеделските машини от областите Ямбол, Сливен и Бургас се събраха на „Петолъчката“. Протестиращите периодично пропускат образуваните колони с автомобили. Безпроблемно е преминаването на линейки, противопожарни автомобили и училищни автобуси.

Блокиран от протеста е и пътният възел между Сливен и Ямбол за автомагистрала „Тракия“. Обходният маршрут е през село Жельо Войвода.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ