Човек на Нинова побесня: Това е безпрецедентен протест! Излъгаха зърнарите, отрасълът е под риск

payimage-559911

Управляващите излъгаха земеделските производители в последния момент, променяйки своята позиция по отношение отпадане забраната за внос на украински продукти. До последния момент министърът не само говореше, че забраната трябва да остане, но и за това, че трябва да се разшири обхвата ѝ. И в нея да се включат и нерафинирано слънчогледово олио, сухото мляко, мед и месо. За това хората имат основание да протестират, тъй като нямаха време за реакция. Нещо повече това решение беше взето преди да бъде взето такова от ЕК – ние за първия път сами наведохме глава, може би затваряйки възможността да искаме компенсации от нея. Това заяви Деян Дечев от БСП за „Твоят ден“.

Според него забраната за внос на украинско зърно не трябваше да се въвежда. „Този протест по своя мащаб и обединение е безпрецедентен – с 26 браншови организации. Тук не протестират само зърнопроизводители, протестират и животновъди, пчелари, овощари, зеленчукопроизводители. Буквално целият отрасъл е под риск. Министърът на земеделието в един нормален срок предварително трябваше да проведе разговори с целия сектор, с браншовите организации, за да се намери изход. Много са грешките, които министерството допусна в тази ситуация, респективно и Министерски съвет. Този въпрос дори не беше гледан в ресорната земеделска комисия“, отбеляза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ