Зла беда застигна Йорданка Христова навръх юбилея. Не е очаквала да й се случи нещо подобно

йорданка христова

Страшният потоп, връхлетял Южното Черноморие, отне човешки животи и нанесе щети за милиони левове. Сред най-засегнатите от невижданото бедствие е Царево. Апокалипсисът не успял да свари там естрадната легенда Йорданка Христова, която от години има къща в близост до морето, намираща се в стария квартал на града – „Василико“.

Там тя по традиция летува от юни до края на септември. Няколко дни преди потопа певицата се прибрала в София, за да чества своя 80-годишен юбилей на 10 септември, и това я спасило да не бъде блокирана насред откъснатия от света морски курорт.“Аз съм добре, не ме мислете“.

Притеснена съм от бедствието, сполетяло любимото ни Царево“, успокои приятелите си във фейсбук Данчето, която получила стотици обаждания от познати, за да проверят дали е добре, след като видели ужаса по телевизията, предава Стандарт.

Вилата ѝ край морето обаче пострадала. Тепърва звездата щяла да изяснява какви са щетите, но от съседи разбрала, че дворът бил напълно наводнен, а вятърът отнесъл каквото могъл от него. Певицата обаче не се ядосвала за материалните щети, а скърбяла за загиналите в бедствието. Наскоро тя похарчи повече от 20 хиляди лева за ремонт на покрива на морската си хасиенда, като за капак бе измамена и от пишман майстори, но ако се налагало, отново щяла да ги даде.Засега не знаела кога ще отиде до Царево, за да види с очите си какво е положението, тъй като покрай юбилея имала много ангажименти в София.

Можело да изпрати и дъщеря си Ивана, която също често отсяда във вилата на майка си напоследък и я отменя в много от по-тежките домашни задачи. Христова била готова да помогне и на познатите си там, които са закъсали.

Оказва се, че по време на потопа в Царево се е намирала и племенницата на Стефан Данаилов – Росица Обрешкова. Нейната покойна майка – по-голямата сестра на Ламбо Росица, приживе бе собственик на къща в южния морски град, която след смъртта си през 2018 г. завеща на своята дъщеря. Обрешкова, която е режисьор и преподавател в НАТФИЗ, успяла да се евакуира навреме от имота. Там тя била заедно с нейната щерка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ