Роднини на убитата и натикана в куфар Евгения към убиеца: Върнаха ни я в чувал! Хубаво ли ти е сега?

евгения владимирова

На поредното заседание днес, по делото за убийството на Евгения Владимирова, бяха разгледани няколко експертизи.

Една от тях бе съдебно-психиатричната и психологична експертиза, която даде оценка за психичното състояние на двамата подсъдими – съпругът на Евгения Орлин Владимиров и баща му Пламен.

От експертизата стана ясно, че Орлин не боледува от психиатрично заболяване – психоза. Няма данни той да е страдал от такова разстройство към момента на извършеното престъпление през октомври 2021 година.

Освен това анализът показва още, че интелектът му е в границите на нормата и може да се ориентира в околната действителност, като също така няма данни от зависимост към алкохол и други вещества.

Ако е извършил деянието, в което е обвинен – за убийството на съпругата си, то той го е разбирал и е могъл да ръководи постъпките си, като съответно може да дава обяснения относно деянията си и пълноценно да участва в наказателния процес, съобщиха вещи лица по делото.

Направена е и съдебно-психиатричната и психологична експертиза относно баща му Пламен, който също е обвиняем по това дело, като експертите посочват, че той също не страда от същинско психологично заболяване психоза. Няма данни да е страдал от такова разстройство и към периода на извършеното деяние.

По време на съдебните заседания до момента стана ясно, че свекърът на Евгения Пламен Владимиров е оказал помощ на сина си, като след убийството двамата са пренесли тялото ѝ в куфар и са го стоварили край водоем до Перник.

На следващото заседание, което е насрочено за 28 септември, подсъдимият Орлин Владимиров заяви, че иска да даде обяснения по делото. До този момент той пазеше мълчание.

Орлин не каза нито дума и днес, когато майката на Евгения Капка Чорбанова се обърна към него с думите: „Върнаха ни я в чувал, не можахме да се простим с нея“.

Не отговори и на брата на жертвата Николай, който каза, че на 15 септември 8-годишният им син е бил заведен до училище от вуйчо си, а не от родителите си, уточнява „Труд“.

„На 8 години, на първия учебен ден, хубаво ли ти е сега, детето да е без майка и без баща?“, попита го Николай Чорбанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ