Гьоков крещи на протестиращите: Питайте Денков защо не изпълнява решенията на НС! Ножът опря

георги гьоков

„Народното събрание прие, под натиска и на БСП, няколко отговорни решения за въглищната ни енергетика. На 12 януари задължихме Министерски съвет да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост в частта за енергетика и да премахне убийственото изискване за намаляване на 40 % от емисиите спрямо 2019 г. За съжаление, нито служебното правителство, нито сегашното си мръднаха пръста“.

Това заяви пред протестиращите енергетици народният представител от „БСП за България“ и бивш социален министър Георги Гьоков, предава Epicenter.

Социалистът се обърна към хората на площада: „Разбрах, че ще имате среща с министър-председателя – питайте го защо не изпълнява решенията на Народното събрание, защото ние от БСП няколко пъти сме го питали. Отговорът е, че другите не са направили нищо, но това правителство ще направи. Не знам за кога обаче, защото ножът е опрял до кокъла“, заяви Георги Гьоков.

Той заяви, че се присъединява към всяка дума от протестната декларация на енергетиците и ги увери, че в лицето на БСП имат съмишленици и политици, които са защитили с решенията си бъдещето на въглищната ни енергетика и работните места на близо 200 хиляди души. Георги Гьоков пожела на протестиращите сили и успех в това да се постигне решение за сектора и хората, работещи в него.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ