Избраха фирми за тотални ремонти на три училища в Пловдив за 15 млн. лева

izbraha-firmi-totalni-remonti-tri-237

Община Пловдив завърши обществените поръчки за избор на изпълнител за тотални ремонти на три училища. Общата стойност на трите проекта е над 15 млн. лев с ДДС ,като по-голямата част от финансирането е през Плана за възстановяване и устойчивост през проекта „Модернизация на образователна среда”. По нея бяха одобрени 4 от общо 9 проектни предложения на градските власти.Първи се очаква да започне ремонтът на ОУ „Елин Пелин”. Причината е, че това единствената поръчка, която е само за изграждане на школото, тъй като има готов и одобрен технически проект. Избраната фирма е „Бау Систем” на арх. Тодор Абаджиев, която е предложила 4,44 млн. лева с ДДС за реконструкцията.

Най-голямата сума е за реконструкцията на СУ „Пейо Кр. Яворов”, която ще бъде извършена от „Марибор Строй” от Неделино. Офертата на фирмата е 6,1 млн. лева с ДДС. Третият ремонт на ОУ „Екзарх Антим I” e за 4,56 млн. лева, като изпълнител е асеновградската фирма „Запрянови – 03”. Все още тече срокът за обжалване за трите поръчки в КЗК.

Четвъртият одобрен проект е НУ „Климент Охридски”, като там оферти ще се приемат до 26 септември. Индикативният бюджет е 3,12 млн. лева. Последните три процедури са на инженеринг.

Общата стойност на проектните предложения е 19 560 972, 80 лв., от които 15 960 599,60 лв. са безвъзмездни средства от НПВУ. Вчера Общинският съвет даде и зелена светлина за съфинансирането на проектите.

Останалите 5 проекта са в списъка с резервите, като общата им стойност е за 18 млн. лева.

Срокът за ремонтите е 3 години, като те ще бъдат извършени без прекъсване на учебния процес.

В рамките на проектите в сградите на училищата ще бъде осъществен комплекс от мерки за подобряване на енергийната ефективност, разширяване на сградите, ремонтни дейности за цялостна модернизация на сградния фонд, осигуряване на достъпност за лица в неравностойно положение, както и закупуване на модерно оборудване и обзавеждане за предоставяне на качествени образователни услуги.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ