Прокурорското синче загази: ,,Ще те убия, никой няма да разбере. Журналистите знаят, че съм добър човек“

васил михайлов

Прокурорският син от Перник е пребил до припадък млад мъж. Приятелка на поредната жертва на Васил Михайлов разказа пред бТВ как след побоят едва го е довлякла до таксито, а там временно е загубил съзнание. Докато Белослава Йорданова разказваше как прокурорският син замахнал и към нея с нож, на монитора в студиото на „Тази сутрин“ се нижеха бруталните кадри.

До 9 април 2022 г. Белослава само е чувала за Васил Михайлов, но никога не го е виждала.

„Моят приятел Никълъс е казал на неговата бивша приятелка „тая“. Помоли го да отиде да се разберат нещо, да поговорят. Отидохме, но се оказа, че няма да бъде разговор. Започна да го удря с плесници в главата, свали го на земята, след това всички удари бяха изцяло в главата му – с ритници, с коленца, с юмруци“, разказва младата жена.

Тя си спомня, че крещяла за помощ пред погледите на няколко свидетели.

„Каза ми, че ще ми покаже, че трябва да млъкна, да спра да крещя, тъй като виках доста силно. Молейки се пред петима свидетели да направят нещо, те стояха отстрани и наблюдаваха, някои снимаха, трети подават нож“, допълва тя.

От телефона си Белослава показа пред екипа на бТВ видеоклипа, на който се вижда ясно от кого и по какъв начин е пребит Никълъс. Чуват се и нейните викове.

„Беше през нощта в междублоково пространство. Взе ножа от негов приятел и започна да ми замахва, крещейки цинизми и че трябва да млъквам. Моят приятел се съвзе някак, стана и го изблъска от мен. Съответно Васил се разгневи още повече и имаше втора такава част, която завърши с порезна рана под окото“, споделя младата жена.

Тя успяла да подаде сигнал на 112. По думите ѝ едва тогава насилието било прекратено от Михайлов.

„Влачех го към таксито, което ни чакаше. Когато се качи временно загуби съзнание за 1-2 минути. Беше целият в хематоми“, допълва потърпевшата.

Прокурорският син е подсъдим по две обвинения за общо 11 престъпления. Едно от делата е именно по случая с Белослава и приятеля ѝ Никълъс – за нанасяне на телесна повреда към него, и за закана с убийство към нея. Заседанието обаче вчера беше отложено заради болни адвокати.

Бившата приятелка на Васил Михайлов – Боряна Рангелова пък говори за скандалния запис от телефонен разговор, на който се чуват закани с убийство. Той е направен от самата нея. Момичето твърди, че мъжкият глас е негов.

„Аз, ако реша да те убия, аз ще те убие по начин, по който никой няма да разбере. Разбираш ли“, казва гласът в записа. На въпрос дали е неговият глас, Михайлов отговори: „Вие сте журналисти и сигурно знаете. Аз съм добър човек и не заплашвам хора“, уверява той.

Още през октомври миналата година в интервю от терасата на дома си пред бТВ Васил Михайлов обаче призна, че е нападал хора.

„Не бива да бъде така, защото трябва да ги свалим най-накрая тези маски на безразличие, да се правим, че нищо не виждаме, че нищо не чуваме. Утре това ще бъдат нашите деца и това ще продължава. Ако най-накрая има някой наказан, който е понесъл последствията си адекватно, следващият потенциален такъв ще знае, че ще има последствия и за него“, коментира Белослава Йорданова.

Тя застана пред камерата с надежда, че ще даде добър пример и ще предпази други хора от това, през което е минала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ