Немарливи граждани превърнаха спирка на градския транспорт в бунище

spirka-gradskiia-transport-ili-bunishte-859

Борбата с боклуците и незаконните сметища в Пловдив не приключва. Ежедневно TrafficNews получава сигнали, свързани с насъбрали се боклуци, които превръщат районите в мини бунища. Поредният случай на струпани боклуци е в кв. „Беломорски” срещу Овощарския институт.От снимките се вижда как контейнерите са изпразнени, а натрупаното количество боклуци не е почиствано. Навсякъде около мястото, което е и спирка на градския транспорт, са натрупани картонени кашони, чували, пълни с още боклуци, и авточасти. Немарливи граждани не си правят труда дори да отидат до контейнерите, а хвърлят чувалите където им падне.

Безумно е спирка на градския транспорт да е превърната в сметище. Вероятно дори автобусите не минават през мястото предвид гледката на спирката .

Свързахме се с Общинско предприятие „Чистота” и оттам коментираха, че това е редовна гледка на сметището. Въпреки редовното почистване, което предприятието извършва, боклуците се натрупват за часове отново. Според „Чистота” идват бусове от съседните населени места, които разтоварват боклуци на въпросната локация. Допълниха, че почистването там редовно се осъществява с тежка техника.От общинското предприятие излизат с апел към гражданите да използват контейнерите, а хората , които стават свидетели на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, да подават сигнали на тел. 112.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ