Правителството с извънредна новина: Решено е! Ще работим заедно с Румъния. Още на 22 септември…

акад. николай денков

Правителството одобри писмо за съвместен ангажимент между Министерството на транспорта и съобщенията на България и Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния във връзка с провеждането на предпроектно проучване за втори мост над река Дунав при Русе. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Министерството на транспорта и съобщенията на България и Министерството на транспорта и инфраструктурата на Румъния са в процес на подготовка на съвместен проект за предпроектно проучване за моста. Като част от документите за кандидатстване се предвижда и подписване на Писмо за съвместен ангажимент от двамата ресорни министри с оглед последваща реализация на предвидените дейности в обхвата на проучването, ако проектът бъде одобрен за финансиране.

На 22 септември в Русе предстои конференция на тема „Мост на очакванията: Значението на Шенген за България и Румъния“. Форумът цели да предостави възможност за задълбочена дискусия между български и румънски политици, посланиците на двете държави, граждани и представители на бизнеса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ