След множество инциденти с тротинетки в София: В сила са нови правила за движение

articles__8c50ff3fbe577bb78d737df4b042628f

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни, че предложените от него мерки за регулиране на скоростта и паркирането на този вид превозни средства бяха приети от градския парламент през юли.

„Ограничихме нерегулираните движение и паркиране на 2000 тротинетки под наем в парковете и пешеходните пространства в целия град. В техния софтуер са въведени автоматични ограничения, така че движението с повече от 5 км/ч в забранените зони и паркирането на тротинетката по средата на парка да не бъдат възможни. Правилата важат и за частните електрически тротинетки, но за тях контрол трябва да упражнява полицията.“, посочи Георгиев.

Вече са обособени 70 специални места за паркиране на тротинетките в паркове и градски пространства в целия град. Ако тротинетката се намира в забранена за паркиране зона се начислява допълнителна такса или доставчикът на услугата не позволява ползвателят да приключи пътуването в приложението.

„Това са прости решения, които правят София по-безопасна за хората. Така подреждаме града“, коментира председателят на СОС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ