Ето го извергът Димитър, заклал безпощадно тъща си. Съдът го накара да плаче като малко дете

a61b0b79fd026e18e6e47d05cb3f2706

Врачанският окръжен съд днес отново остави без уважение искане на обвиняемия Димитър Иванов да бъде изменена наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура – Враца за извършено умишлено убийство на своята тъща Пепа М. на 31 януари тази година в апартамент във Враца – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, пише BulNews.

Предишното искане на обвиняемия Димитър за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека, което Окръжен съд – Враца също остави без уважение, е от май т. г.

При разглеждането на днешното частно наказателно дело, съдът, след като се запозна с материалите по делото и обсъди доводите и аргументите на страните, намери, че искането на обвиняемия Димитър Иванов за изменение на взетата и изпълнявана спрямо него мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека е неоснователно. Съдът констатира, че от първоначалното задържане на обвиняемия до сега е изтекъл период от около девет месеца, който не надвишава максималния срок на задържане, предвиден в разпоредбата на чл.63, ал.4 НПК, в случая една година и шест месеца. И към настоящия момент е налично обоснованото подозрение за възможна съпричастност на Димитър И. към деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът счита, че в случая все още съществува опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Предпоставките за взетата най-тежка мярка за неотклонение спрямо Димитър продължават да са налице, се казва още в мотивите на съда.

Определението на Окръжен съд – Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок от днес пред Апелативен съд – София.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ