България е на крака! Гришо зарадва хиляди българи с тази юбилейна победа

григор димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Чънду. В мач от втория кръг Гришо надви перуанеца Хуан-Пабло Варияс с 6:3, 6:4 за един час и 26 минути игра. Това е победа №400 на хасковлията в професионалния мъжки тенис. Той получи специална награда по този случай след триумфа над Варияс.

Двубоят трябваше да се проведе в петък преди обяд, но първо беше отложен с малко повече от един час заради дъжд, а след това преместен за тази сутрин, предава Блиц Спорт.

На четвъртфиналите Гришо ще се изправи срещу австралиеца Кристофър О`Конъл, който вчера надви японеца Таро Даниел със 7:6 (10), 6:4. До момента Димитров има две победи в двата си мача срещу 29-годишния О`Конъл. Първата е през 2017 г. на Australian Open, а втората е през тази година на четвъртфиналите в Женева.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна добре за Григор Димитров, който взе ранен пробив и поведе с 2:0. При свой сервис Гришо поведе с 30-0, но допусна обрат и Варияс върна брейка, а след това то затвърди и изравни резултата за 2:2. Нов пробив на българския тенисист му позволи да върне аванса си от два гейма. Последва повторение на третия гейм, тъй като Димитров поведе с 30-0 при свой сервис и допусна перуанеца да върне брейка. Гришо отговори веднага с пореден пробив в подаването на съперника и поведе с 5:3, което му позволи да сервира за спечелване на сета. Хасковлията взе подаването си на нула, а с това и първата част с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна с разменени геймове, а след това Григор Димитров демонстрира слабостта от първата част. Българинът направи пробив в подаването на Варияс, за да поведе с 2:1, но веднага след това съперникът му върна брейка и изравни резултата. Перуанецът взе подаването си и поведе с 3:2. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове. Това продължи до 4:4, когато Григор Димитров направи нов пробив в подаването на перуанеца и получи шанс да сервира за спечелване на мача. Гришо не допусна изненада, взе подаването си, а с това частта с 6:4 и мача в два сета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ