Плагиатката Везиева остроумничи: Финансовото министерство да направи това! Необходимо е

даниела везиева

„Намаляването на ставката на ДДС за сектора на услугите беше съвсем навременна мярка, защото този сектор пострада най-много от пандемията от Covid“, това заяви пред FinancialTribune.bg Даниела Везиева, бивш министър на икономиката.

Що се отнася до коментарите от последните седмици дали мярката трябва да бъде продължена или не тя беше категорична, че Финансовото министерство трябва да представи анализ.

„Аз никъде не съм прочела един задълбочен анализ как това, че ги намалихме се е отразило на фиска. Аз такъв анализ не съм видяла. Прекият потребител, ако той не е почувствал това намаление, не сме си свършили работа. Може би е имало влияние само върху самия бизнес“, обясни Везиева.

По думите ѝ числата са необходими, за да се прецени дали в някакъв период трябва да се удължи или да се направи някакъв микс в рамките на тези 20%, „защото е много важно в рамките на тези 20 на сто как разпределяме и лекарства и хотелиерски бизнес, ресторантьорски и т.н.“

„Аз наистина бих искала да видя един истински анализ на това и то от Министерство на финансите и съответните институции към него. Дори чисто статистически да ни даде ясна визия“, допълни тя.

Що се отнася до очакванията ѝ за бюджета за 2024 тя посочи, че се надява в него да види политики, които да са съобразени с макроикономическите прогнози.

Бившият министър на икономиката предполага, че дефицитът ще е заложен на 3 на сто, за да покриваме критериите за еврозоната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ