Спешно сменят кметовете на пет района на Пловдив на извънредна сесия

1200_dirgikov-iordan-iliev

Извънредна сесия на Общинския съвет ще бъде свикана до няколко дни, въпреки че миналата седмица градските старейшини се сбогуваха. Повод за това е участието в предизборната кампания на петима районни кметове.

В битката за следващия мандат влизат Костадин Димитров на ,,Тракия“, Георги Стаменов на ,,Централен“, Димитър Колев на ,,Западен“, Иван Стоянов на ,,Източен“ и Стоян Алексиев на ,,Северен“. По закон те са длъжни да вземат отпуск веднага след регистрацията в ОИК – Пловдив и на техните места да бъдат назначени изпълняващи длъжността „кмет“. ”. „Изчакваме да мине и последния ден на регистрацията на кандидатите и ще определим датата на сесията”, каза за „Марица” Александър Държиков, председател на Общинския съвет. Временните кметове ще управляват районите, докато новите избраници положат клетва.

Имената на изпълняващите длъжността могат да бъдат посочени от самите кметове, но те се утвърждават от Общинския съвет. Загадка е обаче кой ще застане начело на район „Северен”, след като Стоян Алексиев уволни двамата си вицета, а третият е в болничен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ