Инж. Христо Димитров се кандидатира за кмет на Варна

135593.w470

В битката за кметското място във Варна има нов претендент, научи Moreto.net.

Инж. Христо Димитров се кандидатира за кмет на Варна от коалиция „Алтернативата на гражданите“, става ясно от решение на сайта на ОИК Варна.

Инж. Христо Атанасов Димитров е роден на 7 октомври 1958год. в гр. Добрич. Завършва Строителен техникум в Добрич, а след това Висшето военно-строително училище в София със специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции”.

От 1982 до началото на 90-те работи в системата на строителни войски като взводен командир, след това като технически ръководител, ръководител на технически отдел и главен инженер на полк.

През 1991 г., заедно с Пламен Андреев, започва работа по създаване и развитие на строителна компания „Планекс“. От 1993г. е съдружник във фирма „Планекс” ЕООД, от 2002 г. инж. Димитров става управител на „Планекс” ООД с основна дейност – комплексно строителство и инженеринг на сгради, впоследствие са развити производства на дограми и конструкции, бетон, изделия от бетон и строителна армировка. Развива се активно инвестиционна дейност и продажба на недвижими имоти.

Създава се „Планекс Холдинг“ ООД, което контролира дейността на 11 дъщерни дружества, опериращи на територията на цялата страна.

От 2019 г. след извършено преструктуриране на дружествата в „Планекс Холдинг“ ООД и разпределение на дейностите и собствеността между съдружниците, Христо Димитров остава едноличен собственик на капитала на „Планекс Холдинг“ ООД и „Планекс“ ЕООД.

Инж. Христо Димитров участва активно в ръководството на строителния бранш. Два мандата е председател на областното представителство на КСБ (Камара на строителите в България) – от 2013 г. до 2019 г. През това време става заместник – председател на КСБ (София), а от 2022 г. е председател на контролния съвет в КСБ.

Инж. Христо Димитров е семеен. Има син, дъщеря и три внучки.

В кандидатската листa на коалиция „Алтернативата на гражданите“ за участие в изборите за кмет на райони –Младост, Аспарухово – община Варна са обявени Христо Видолов Христов и Анатоли Георгиев Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ