Портних: Подаваме сигнал до прокуратурата срещу изграждането на нова сграда в „Чайка“

иван-портних

Подаваме сигнал до прокуратурата срещу изграждането на нова 8-етажна сграда в кв. „Чайка“ след установени съмнения за нередности.

Това обяви пред медии кметът на града Иван Портних.

Сигналът е свързан с плановете за изграждането на обект в зелената площ между бул. „Княз Борис I“, хотел-ресторант „Бялата къща“ и блоковете, уточни той.

По думите на Портних при проекта не са спазени законовите изисквания.

„В рамките на имота на ресторант „Бялата къща“ е одобрен проект, който предвижда изграждане на немалка по обем сграда. Направен е опит да се заобиколят някои правила за застрояване, най-вече по отношение на отстоянията към съседни сгради“, посочи главният архитект Стоян Петков.

Част от сградата е на 3 метра от границата, което е в нарушение на това, че тя е висока над 20 метра (8 етажа).

Проектът е входиран и одобрен на 1 юни.

„При одобрен инвестиционен проект в 7-дневен срок от подаване на заявлението главният архитект трябва да издаде разрешение за строеж. Върнал съм преписката и съм поискал нормативните пропуски да бъдат отстранени, за да може, когато евентуално се издава разрешение за строеж, нормативно всичко да е спазено и да може при евентуален обществен негатив в района да докажем, че всички решения са взети по начина, който е предвиден в закона“, допълни Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ