ДЪНО! Актриса към Максим Генчев: Отказвам се, не желая повече да работя с теб. Ще полудея

Image_15622918_40_0

„Съсловието забрани на артисти, участвали в мои филми, да участват в новия ми проект – „Караджата“ – това обяви пред „България Днес“ Максим Генчев. Режисьорът на „Левски“ и „Ботев“ наскоро обяви в социалните мрежи, че „връща даренията за филма „Караджата“.

„Това се случи и с Неда Спасова. Тя ми каза: „Отказвам се, не желая повече да работя с теб, защото ще полудея“, разкрива Генчев.

Той се опитал да разбере каква е точната причина за безапелационния отказ на младата актриса и за душевното й състояние.

„Неда, притискат ли те?“, попитал я режисьорът, който преди промените се изявяваше основно като актьор в Пазарджишкия театър.

Вместо отговор Спасова „го изтрила от приятелите си във фейсбук“, твърди още Максим Генчев.

„Но това е Неда Спасова все пак, тя е звезда. Всички останали артисти от моите филми просто не си вдигат телефоните. Сякаш не съществувам!“, констатира с горчивина режисьорът.

По думите му „има негласна уговорка в съсловието да бъдат елиминирани всички артисти, които са работили при мен“. „Аз не ги осъждам. Това си е диагноза, актьорската професия. И вече търсиш изява, това е. Нормалните хора, като им се доплаче, се затварят в банята, а артистът гледа да събере повече публика и да се изплаче пред нея“, търси оправдания за „ембаргото“ срещу участниците в своите ленти режисьорът на „Ботев“.

„Разбирам ги децата, за тях е важна изявата, но мен ме притеснява повече администрацията в киногилдията, тъй като, когато кандидатствам, с огромни обиди и оскърбления отхвърлят моите сценарии – и за „Левски“ беше така, след това за Дънов бях пуснал, също го отхвърлиха, с огромни оскърбления“, негодува Максим Генчев.

Той не спестява упреците си и към актьора Деян Статулов. Според него Статулов, като главен оценител на качествата на проектите в Националния филмов център, признал, че „не познава българската история“. Въпреки това постановил, че „филмът е бездарен, режисьорът е бездарен, сценарият е бездарен“. „А сценарият е изцяло по текстове на Ботев. Значи и Ботев е бездарен?!“, пита реторично режисьорът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ