9 месеца се бави експертиза на шофьорка, блъснала лекарка в Пловдив с думите „Сатанинско изчадие“

Image_15634275_40_0

9 месеца отнема на вещи лица да изготвят комплексната експертиза на Мария Карахристева, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека в Пловдив. След инцидента шофьорката крещяла на свидетелите да не помагат на д-р Петя Аргирова, понеже е „нефелим“ – човек без душа, и сатанинско изчадие.

Инцидентът стана на 30 юни 2021 г. Според прокуратурата Мария Карахристева управлявала джипа си по бул. “Пещерско шосе”, а 32-годишната лекарка пресичала. Водачката насочила колата към нея и навлизайки в насрещното, я блъснала. В резултат от катастрофата д-р Аргирова получи средна телесна повреда, изразяваща се в множество счупвания и мозъчен кръвоизлив.За да приключи делото на Карахристева, магистратите чакат трета експертиза. Първото заключение на лекарите беше, че тя е психически здрава и годна да носи наказателна отговорност. Адвокатът ѝ Стефан Левашки го обяви за тенденциозно и настоя да бъде назначена нова експертиза. Вторият екип от психолози излезе с коренно различно становище и прокурор Георги Пенев поиска трето арбитражно заключение.

Съдия Силвия Цанкова уважи искането му, но от 13 февруари до сега все още експертизата не е готова заради затруднения със сформирането на екип. Днес в съдебното заседание стана ясно, че определените вещи лица са направили необходимите изследвания, но имат нужда от още време, за да напишат заключението си. Това може да стане до 31 октомври, а лекарите имат възможност да се явят пред Окръжния съд между 15 и 20 ноември – 9 месеца след назначаването на третата експертиза.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ