МВР Пловдив: 3 трупа заради шофьор на „Ауди“, арестуван е

1839077

Полицаи от Раковски издириха и задържаха водач, умишлено блъснал с автомобила си стадо овце, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР Пловдив. За инцидента, станал преди дни край село Върбен, сигнализирала стопанката на животните.

Пред разследващите жената разказала, че непознат мъж се врязал с аудито си с висока скорост в стадото, което вървяло по пътя, след което избягал. При удара на място са загинали три овце, а няколко други били ранени.

За изясняване на всички факти и обстоятелства около сигнала е сформирана оперативна група, а при огледа на метри от местопроизшествието е открита въпросната кола, блъсната в дърво и изоставена.

В хода на активните действия била разкрита самоличността на извършителя – 52-годишен жител на Раковски с криминалистични регистрации, една от които за управление на МПС под въздействие на алкохол над 1,2 промила.

Местонахождението на мъжа е установено и той бил арестуван, след като три дни се укривал от служителите на реда. Срещу него е образувано досъдебно производство за проявена жестокост към гръбначни животни – по чл. 325б от НК. Допълнително му е съставен акт по Закона за движение по пътищата за напускане на предизвиканото пътно произшествие.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ