Денков с голямо признание за Борисов. Обяви и голям проблем: България може да загуби 1,4 млрд. лв

payimage-596462

Премиерът Николай Денков потвърди, че е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод искането за поправки в териториалните планове за въглищните централи. В сряда коалицията ГЕРБ – СДС се обяви за запазване на централите и сигнализира за потенциални нарушения.

Денков припомни, че страната ни може да загуби близо 1,4 млрд. лева, ако не бъдат готови плановете, а крайният срок за „прецизиране на текстовете“ е петък сутринта, защото след това трябва да бъде взето решение на Министерския съвет:

„Тези текстове може да бъдат прецизирани до края на декември, но вече в хода на дискусията с Европейската комисия (ЕК). Ние ще продължим диалога със синдикатите и с местните общности, така че да отчетем, ако има още техни съображения, но, разбира се, вече в рамките на това, което поставя ЕК като изисквания“.

„Въпросните фирми, които бяха цитирани, няма решение да получават средства, както беше представено в брифинга на ГЕРБ. Има недоразумение, става дума за предварителна информация кои фирми са заинтересовани да инвестират в този регион“, каза още Денков, предава Блиц.

Еврокомисарят Илияна Иванова, която разговаря днес с Денков, припомни, че заради липсата на плановете вече са изгубени пари и са под въпрос други средства:

„Същевременно осъзнавам като човек, който е роден и израснал в Стара Загора, колко е важна и чувствителна тази тема за региона. Затова се надявам на диалог, на дискусия и намиране на приемливо решение за двете страни, за да може този процес да тръгне и в крайна сметка средствата да отидат там, където има най-голяма нужда от тях“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ