Тошко взриви ПП-ДБ: Какви десни сте вие, комунистчета? Отговорете, душици мамини златни

payimage-590326

Шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов предизвика бурни реакции в пленарна зала в НС, като се подигра остро с управляващите от ПП-ДБ. Депутатът нарече демократите комунисти, които искат национализация по време на бурните дебати по отлагане на срока на прекратяването на дерогацията на „Лукойл”.

ПП-ДБ са комунисти. Моля, спрете, да им викате десни. Те са комунисти. И бюджетът им е ляв, и щурма на „Росенец” им е ляв. Национализацията е типична за комунистите, заключи депутатът от ИТН. И обясни, че Настимир Ананиев на обяд яде филии и не е тук да се изкаже.

След като председателстващият Никола Минчев помоли Йорданов да спре с обидите, депутатът обясни, че „комунист” не е обида. „Всичката ви творческа интелигенция е комунистическа. Не съм аз дете на член на ЦК. И аз не съм бил, каза Никола Минчев.

Комунисти са, какво да правя аз? От комунисти освен национализация, друго не може да се очаква. Времето ви изтича, комунистчета мили, продължи с иронията Йорданов.

Изказванията му принудиха Минчев да обяви, че ще го накаже за поредица от изказвания.

Темата продължи Цончо Ганев от „Възраждане”. „Много от самообявилите се за десни и градска десница не са, някои идват от Търговище, Силистра или Крушари. Това, че се самообявяваш за десен, нищо не означава. Само Иван Костов може, защото той е реализирал приватизация, не национализация, заключи Ганев.

Реално това, което се предлага, е тикане и фалиране на определено търговско дружество. Вместо да му събират парите, го тикате да фалира, продължи с обвиненията депутатът.

Тъй като сте всичко друго, но не и десни, само със значките ви по реверите се обявявате за десни, и след като натоварихте свободната търговия и предприемачеството с 30 процента с повече акцизи, сега правите същото, за да фалирате определена компания по твърде циничен начин, изригна Ганев.

Оборотът от произведените горива не са по-ниски от последните 5 финансови години. Какво прави този производител, ако е произвел количество? Започва да произвежда на загуба, изхвърля, предоставя безвъзмезднво на вас, за да минете от колата на тротинетка. Как ще ограничите частното предприемачество? Вие искате да ги фалирате, за да не дава вашия министър.-председател неудобно интервю, че кабинетите на Радев и сегашният нямат нужните планове, за да взимат парите.

Вие не сте десни, вие сте неотроцкисти, заключи Ганев.

„Г-н Ганев, искам да чуя от ПП-ДБ и ДПС как ЕС не иска от нас нещо, а ние се навеждаме да го правим. Как цените няма да скочат, като всички разчети казват, че ще скочат. Излезте, душици мамини златни, и отговорете, призова той.

Питайте ГЕРБ защо са позволили Лукойл да излиза че са на загуби и да не плащат данъци. От преговорите Лукойл намалиха данъчния щит и затова се съгласиха да плащат пари на бюджета. Някой ще иде ли да пита Асен Василев какво ще стане с бюджета му, ако „Лукойл” откаже да плаща?, не спря Йорданов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ