ТРИУМФ! Втори медал за България от европейското до 16 г. Росица Денчева е легенда

росица денчева

Продължава силното представяне на Росица Денчева на Европейското лично първенство по тенис за юноши и девойки до 16 години в Парма (Италия).

Българката се класира за полуфиналите на сингъл при девойките и осигури втори медал за България от шампионата. Вчера Денчева и Елизара Янева се класираха и за полуфиналите на двойки.

Поставената под номер 3 Денчева победите убедително унгарката Мелинда Биро с 6:2, 6:0 на четвъртфиналите. Това бе четвърти пореден успех за нея без да загуби сет. В първите си четири мача Денчева загуби само десет гейма, предава 24 часа.

За място на финала Денчева ще се изправи срещу победителката от мача между втората поставена Чаро Ескива Банюлс от Испания и 12-ата в схемата Миа Поханкова от Словакия.

По-късно днес Росица Денчева и Елизара Янева ще играят и на полуфиналите в турнира на двойки при девойките.Водачките в схемата излизат срещу полякините Надя Афелт и Мартина Шрутва.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ