Глутница бездомни животни обикаля варненския квартал „Възраждане“ и напада

1844623

Зрителски сигнал за агресивни кучета във Варна. Глутница бездомни животни обикаля варненския квартал „Възраждане“ и напада, разказват наши зрители. Глутницата се състои от над 12 кучета.

„Събрали сме се, защото зачестиха нападенията от кучетата върху хората и техните деца. Това ни кара да се притесняваме, защото това се случва през топлите месеци, а предстоят зимните. Те ще огладнеят и ще започнат да нападат повече“, разказа пред bTV Татяна, живуща в квартала от 10 години.

Тя посочи, че са подавани многократно сигнали до общината. От общината отговаряли, че кучета са хващани, кастрирани, обезпаразитявани и пускани отново.

„Нашият призив е да се правят повече кампании за осиновяване на животни и построяване на повече приюти“, каза Татяна.

Друга живуща в квартала разказа, че нейното момиченце било нападнато в събота. Кучета изникнали иззад паркирани коли. Момичето тръгнало да се качва върху кола. В това време говорело по телефона с майка си и баща си и те тръгнали веднага.

Друга жена се оплака, че не ходила да пазарува до близкия магазин, защото кучетата седели пред него.

По думите на живущите щом глутницата се събере всяват страх.

От приюта за бездомни животни обясниха пред bTV, че миналата седмица са идвали екипи на място и са заловили три кучета. В понеделник отново ще идват и обещаха, че проблемът ще бъде решен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ