Страшилището на Перник се завръща! Съдът помилва прокурорското синче, извършил 8 престъпления

payimage-577198

През изминалата седмица беше насрочено съдебно заседание в Районния съд в град Сливница. На делото Васил Михайлов от град Перник призна вината си за извършени две извършени престъпления на територията на град Перник.

Престъпленията са – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство на мъж, в близост до детска площадка. Съдебният състав прецени, че самопризнанието на подсъдимия се подкрепя от събраните доказателства и на него му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 20 месеца, с четири години изпитателен срок. Съдебният акт е окончателен и е влязъл в сила.

Това заяви на брифинг пред журналисти прокурорът от СРП Георги Иванов, който даде подробности за производствата срещу прокурорския син от Перник – Васил Михайлов.

„Искам да кажа още, че срещу Михайлов продължава наказателно производство за извършени от него осем престъпления, като по него предстои заседание в Софийския районен съд през месец ноември.

По отношение на Михайлов продължава разследване за отправени закани с убийство спрямо лице от женски пол на територията на град Перник. СРП прави всичко възможно наказателните производства срещу Васил Михайлов да бъдат приключени, за да бъдат защитени правата на всички граждани. Нещо повече, нашата цел е това да приключи в разумен срок.

Както виждате, за малко повече от една година, откакто неговите престъпления станаха известни, СРП успя да проведе разследвания, да изготви два обвинителна акта за общо 10 престъпления и по единия обвинителен акт Михайлов вече е осъден, с влязъл в сила съдебен акт“, добави той.

„Деянията, за които е осъден Михайлов, са извършени през месец май 2022 година. Наказанието е такова, защото към онзи момент той е бил неосъждан. Ако към този момент, той бъде осъден за нови престъпления, не може да се прилага условната присъда и също така той ще следва изтърпи новото наказание и това наказание в размер на 20 месеца лишаване от свобода.

Ако по-голямото дело Михайлов получи осъдетелна присъда, той няма да изтърпи ефективната присъда. Към натоящия момент полицейската защита за бившата приятелката на Михайлов остава“, обяви Георги Иванов.

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден В.М. за две престъпления, извършени в град Перник, съобщават от държавното обвинение.
В.М. е обвинен за това, че на 12.05.2022 г. около 01,00 часа в близост до детска площадка в гр. Перник се е заканил с убийство на В.В. и му нанесъл удари с твърд предмет и с юмрук в областта на главата. Вследствие на това му причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди – на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия.

По случая бе образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК и по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, което приключи с внасяне на обвинителен акт в съда. С решение на ВКС делото срещу В.М. продължи в Районен съд-Сливница.

В.М. е признал вината си пред състав на Районен съд-Сливница и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода“ условно, чието изпълнение се отлага на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от 4 години. Решението е окончателно.

Срещу В.М. се води дело в Софийски районен съд, по което е внесен обвинителен акт за извършени 8 престъпления, сред които за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Делото в Софийски районен съд продължава, като следващото заседание е насрочено за месец ноември 2023 г., а по него В.М. е с наложена мярка за неотклонение от съда „домашен арест“.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност и за закана с убийство на жена от гр. Перник. По този случай разследването продължава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ