Положението излиза извън контрол! Денков се крие в миша дупка, протестиращи: Ела тук и говори!

протест стара загора

В 12:30 часа миньорите и енергетиците, които държат затворена АМ „Тракия“ при Стара Загора прочетоха исканията си. Те настояват премиерът акад. Николай Денков и представители на правителството да проявят уважение към тях и да отидат на място и оказват категорично да отидат на преговори в София.

Преминаването във всички посоки по пътния възел остава блокирано и трафикът се пренасочва от екипи на полицията по обходни маршрути

Тази сутрин на сайта на Министерството на енергетиката бяха качени плановете за плавен преход. От плана за региона става ясно, че Стара Загора ще бъде най-потърпевш, защото повече от 11 000 работещи в мините и в ТЕЦ-овете ще бъдат засегнати.

„Това е пълна лъжа, което го говорят с цел да настроят обикновените граждани, които не са свързани с енергетиката. Моята заплата е 1450 лева“, това заяви Християн.

„Ако означава че ще работим до 2038 година и ще работим с един багер и ще добиваме по 2-3 млн тона въглища. Това не може да бъде така. На нас ни трябва да добиваме поне 20 млн тона въглища на година“, допълни Зорка Маджарова.

„Лошо ще бъде за всички – на само за нас , а и за цяла България, защото ще се промени всичко. Без енергетика ние ставаме зависими от всякъде и от всички други държави“, обясни Николай Нейков.

В 12:30 бяха прочетени част от исканията на протестиращите. Те искат среща и очакват такава да се проведе в следващите дни в Народното събрание с председателите на парламентарно представените партии и с тях да бъде подписан документ, споразумение.

Едва тогава ще се водят разговори за прекратяване на протестите. Дотогава всички блокирани пътни артерии остават затворени, пише БНТ.

Гражданското неподчинение на миньорите продължава, те призоваха и колегите им от АЕЦ „Козлодуй“ да ги подкрепят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ