Кандидатът за кмет от ПП-ДБ в Сливен злоупотреби с имената на видни общественици

1696337496-382411447-638112885097181-6002491712228717092-n

Кандидатът за кмет от ПП-ДБ в Сливен предизвика огромен скандал, като използва имената на известни хора в своя подкрепа, без те да са обявили това или да са дали съгласието си.

Днес беше първият брифинг в рамките на кампанията на Промяната, на който Маринчо Христов представи акцентите на кампанията си и част от кандидатите за общински съветници. На събитието народният представител и областен председател на ПП Татяна Султанова и кандидатът им за кмет обявиха подкрепата на видни личности в града, адвокати, общественици, лекари.

Сред имената на известните личности от Сливен, обявени от Промяната, са д-р Митко Баев, д-р Йордан Котов, инж. Ивайло Георгиев, Атанас Димов, Стайко Стайков, Петър Начев, Иван Дойчев, Диан Дойчев.

Минути след публикацията в сливенски медии, видният инфекционист д-р Митко Баев излезе с опровержение, че не е давал съгласие името му да бъде използвано за политически цели.

д-р Митко Баев

„По повод тиражирана информация в медиите днес, че подкрепям определен кандидат за кмет в настоящата предизборна кампания, заявявам, че не съм давал съгласието си за това. Не желая името ми да бъде използвано за политически цели, най-вече без моето категорично съгласие. Моля да бъде премахнато от списъка с общественици, които подкрепят въпросния кандидат“, пише до медиите медикът.

По-късно и името на бизнесмена Петър Начев беше премахнато от списъка с подкрепящите Христов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ