Бойко: Подкрепяме споразумението, но Денков е отговорен пред ЕК! Няма да излагам ГЕРБ заради аматьори

payimage-598810

“Доста компромиси се направиха от синдикатите, протестиращите, от МС. Ще гласувам за направеното споразумение, но нататък Денков е отговорен за преговорите с ЕК”, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки постигнатото споразумение между миньорите и енергетиците с властта, предава Нова.

Борисов призова да не се политизира въпросът. “Трябва да имаме заместваща мощност, хората в сектора трябва да бъдат спокойни за заплатата си”, каза още той.

“Това е трудна и достойна професия. Знаете в Германия, като нямаше ток си пуснаха въглищните централи и това е много умно. Въглищните централи не трябва да се затварят 2038 г., а да се замразяват. При криза можем да ги пуснем”, смята още лидерът на ГЕРБ.

Министърът на енергетиката Румен Радев по време на заседанието на енергийна комисия е завил, че точките от споразумението са трудно изпълними.В отговор на това Бойко Борисов припомни, че във вторник си е сложил подписа след като часове на ред са водили преговори с миньорите и енергетиците. “Или да си подаде оставката, или да дойде да обясни. Няма да си излагам партията заради аматьори”, добави Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ